Logo   Pratijk Het Labyrint
Praktijk Het Labyrint

REACTIVITEITAls pijnen, kramp, spierletsel of een asymmetrische houding in een gebied niet over gaan, kan er sprake zijn van reactiviteit. Dit kan ontstaan zijn door bijvoorbeeld een langdurige slechte houding, een verrekking of bij stress en emotionele problemen.

Iedere beweging van ons lichaam komt mede tot stand door samenwerking van spieren. Geen spier in ons lichaam beweegt in zijn eentje. Bij elke samentrekking van een spier/spiergroep, is er in de buurt van die spier of spiergroep, een andere spier/spiergroep die zich ontspant.

Reactiviteit is er wanneer bepaalde sterke spieren in samenwerking met een andere spier zich gaan gedragen als een zwakke spier. Als deze samenwerking niet meer goed verloopt, wordt dit zichtbaar bij de spiertesten en kunnen we dit corrigeren. Als de “boosdoener” eenmaal gevonden is, kan deze gecorrigeerd worden, zodat de samenwerking met andere spieren weer goed verloopt. Meestal is eer vrijwel onmiddellijk verlichting en verbetering te voelen na behandeling.