Logo   Pratijk Het Labyrint
Praktijk Het Labyrint

IS UW KIND EEN NIEUWETIJDSKIND?Bent u een ouder die zich afvraagt waarom zijn kind anders reageert dan andere kinderen? Waarom hij zo druk en beweeglijk is en zich slecht kan concentreren? Waarom de emoties soms heel hoog oplopen? En zit u ook wel eens met de handen in het haar omdat u niet meer weet wat u moet doen om contact met uw kind te krijgen en hem te helpen met bijvoorbeeld stemmingswisselingen? Heeft uw kind de diagnose ADHD of ODD gekregen, maar twijfelt u aan de juistheid hiervan? Misschien is uw kind dan wel een Nieuwetijdskind.

“Als er een nieuwe tijd begint, begint hij hier en nu, in jou en in mij”Nieuwetijdskinderen zijn geen "probleemkinderen", maar ze kunnen wel problemen hebben, net als andere kinderen. De oorzaak kan zijn dat ze moeite hebben met te veel of te weinig zintuiglijke prikkels. Ze kunnen echter ook buitenzintuiglijke prikkels ervaren. Dit kan zich uiten in overgevoelig, intuďtief of invoelend gedrag. Het kan het kind ook uitgesproken introvert of extravert maken.

Kenmerken zijn:
• Ze hebben vaak als baby veel gehuild.
• Ze kunnen voor hun leeftijd ongewoon wijze uitspraken doen.
• Ze voelen een grote emotionele verbondenheid met hun omgeving en zijn gevoelig voor stemmingen van anderen.
• Ze hebben een buitengewoon rechtvaardigheidsgevoel.
• Ze kunnen dromerig, paranormaal, bijzonder op zichzelf, grenzeloos en hyperactief zijn en onverklaarbare lichamelijke klachten hebben.

Net als andere kinderen moeten ze dan hulp krijgen. Vaak komt men niet verder dan pogingen te ondernemen om deze kinderen "aan te passen aan de norm", soms zelfs met medicijnen. Touch for Health kan dat helpen voorkomen.