Logo   Pratijk Het Labyrint
Praktijk Het Labyrint

FAQHoe maak ik een afspraak?

Behandeling is op afspraak. Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00. Aangezien ik tijdens behandelingen de telefoon niet opneem, kunt u inspreken op de voicemail. Ik bel u dan zo snel mogelijk terug.

Tevens is er de mogelijkheid om u aan te melden via e-mail.

Bij verhindering uiterlijk 24 uur van tevoren de afspraak annuleren. Anders wordt de afspraak in rekening gebracht.

Wat is spiertesten?

Touch for Health werkt met verschillende spiertesten die gekoppeld zijn aan meridianen in het lichaam. Deze energiebanen zijn verbonden met de diverse organen. Bij een spiertest wordt een spier in je arm of been in een zodanige uitgangspositie gebracht dat één bepaalde spier wordt geïsoleerd. Vervolgens wordt er een lichte druk uitgeoefend om te kijken of de spier voldoende energie heeft om deze kracht op te vangen. Wanneer de spier de druk niet kan weerstaan betekent het dat er een onbalans is. De test meet de spierspanning. Het is geen krachtmeting tussen therapeut en cliënt!

Via de spiertest treedt de Touch for Health practitioner in communicatie met het bewustzijn van het lichaam en heeft hij toegang tot zijn geheugen (bewust en onbewust geheugen).

De spiertest is een natuurlijk biofeedbackmechanisme, waarmee: • bepaald worden in welke meridiaan(en) verstoringen zijn opgetreden. • uitgezocht worden welke de meest effectieve correctie is om de balans te herstellen. • inzicht verkregen worden in het ontstaan van de klachten en de onderliggende stressfactoren • bekeken worden of gerichte oefeningen en/of mogelijke aanpassingen in de voeding het lichaam verder in balans kunnen brengen. • bekeken kan worden aan het eind van een behandeling of alle onbalansen zijn opgeheven

Houd ik mijn kleren aan tijdens de sessie?

Tijdens de behandelingen hoeft u zich niet te ontkleden. Aangezien de behandelingen liggend op een behandeltafel verlopen en ik met spiertesten werk, is het wel prettig om comfortabel zittende kleding aan te trekken. Sommige mensen koelen gemakkelijk af tijdens de behandeling. Een paar lekker warme sokken en een trui zijn dan welkom.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dat is heel wisselend en afhankelijk van uw hulpvraag. In sommige gevallen is 1 sessie voldoende (bijv. bij angst voor een operatie, zenuwen voor een sollicitatiegesprek). Bij een meer uitgebreide problematiek, zijn er meer sessies nodig (bijv. bij verwerking van rouw). Heel wat problemen zijn met een drie- tot vijftal sessies op te lossen (bijv. slapeloosheid). In principe ervaar je vanaf de eerste behandeling veranderingen. Het is soms moeilijk om van te voren aan te geven hoe lang we samen onderweg zullen zijn. Maar hierover blijven we in gesprek en u beslist!

Kan ik deze therapievorm combineren met andere?

Ja, absoluut. Ik werk graag samen met anderen, zoals een osteopaat, coach of psycholoog en andere verwijzers. In die gevallen bezorg ik, in overleg met u, de doorverwijzer op regelmatige tijdstippen een terugkoppeling van onze vorderingen. In alle gevallen waar er enigszins twijfel bestaat over uw klachten, verwijs ik u terug naar uw huisarts.

Hoe voel ik me na een behandeling?

Heel wat cliënten ervaren de uren of dagen na een behandeling een intense vermoeidheid. Ik raad vaak aan de dag van de behandeling niet teveel belangrijke zaken meer te plannen en veel water te drinken, zodat de vrijgekomen afvalstoffen af kunnen vloeien. Je lichaam heeft de tijd nodig om de correcties een plek te geven, dat kost energie. Anderen komen heel energiek en doelgericht uit een sessie. Dit hangt af van de persoon, het onderwerp van de sessie en de technieken die ik heb gebruikt. Fysiek ervaar je soms grote veranderingen zoals bijv de knoop in je maag die is verdwenen, de druk op je schouders die sterk is verminderd, de krop in je keel die weg is, etc Op emotioneel vlak voelt het probleem waarvoor je kwam meestal minder groot en dominant. Er is vaak meer inzicht en bewustzijn rond het probleem. Sommige emoties (woede, verdriet) blijken sterk verminderd of verdwenen. Je kunt over het algemeen met meer innerlijke rust, bewustzijn en afstand kijken naar je leven en daardoor anders omgaan met het probleem waarvoor je kwam.

Waar kan ik met een klacht terecht?

Aangezien ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Kinesiologie, is het klachtenreglement van de BvK op mij van toepassing, zie link.naar BvK klachtenreglement

Algemene voorwaarden

In juni 2011 ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse School voor Kinesiologie. Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Kinesiologie. De algemene voorwaarden van deze beroepsvereniging zijn dan ook van toepassing op mijn werkzaamheden. Link naar BvK algemene voorwaarden